Автокаско

Каско Доставка и заплащане

Калкулатор

Вид МПС*
Марка*
Модел*
Регистрация*
Населено място*
Предназначение*
Автомобила е с десен волан*
Собственик*
Стойност на автомобила*
Навършени години на МПС-то*
Имате ли гражданска отговорност*
Имате ли автокаско*

GetIns.bg предлага услугите на лицензиран застрахователен брокер „Гет Консулт” ЕООД, притежаващ лиценз за извършване на застрахователно посредничество № 255-ЗБ/20.09.2010 г., издаден от Комисията за финансов надзор..

Автокаско цени – фактори, които ги определят

Застраховка Автокаско на МПС е доброволна застраховка, която покрива пълна загуба или частична вреда/щета на МПС, настъпила на територията на Република България вследствие на застрахователни събития, посочени като покрити рискове в съответната клауза от договора за застраховката.

Основните фактори, които определят цената на застраховката са:

  • цената на автомобила – тарифните числа се определят спрямо цената на МПС, като увеличаването на цената на автомобила намалява тарифното число.
  • рисковете, които покрива застраховката – съществуват различни клаузи в договорите за сключване на застраховка Автокаско. Например минималната клауза включва рисковете: пожар, буря,градушка,наводнение, гръм, морски вълни и др. подобни. Тарифите за този вид клауза варират от 0.6% до 2.5 % от цената на автомобила. Например за автомобил на стойност 50 000 лв. цената на застраховка Автокаско може да е 490 лв., докато за автомобил на стойност 5 000 лв. цената ще е 113 лв.
  • годините на автомобила – по - голяма част от застрахователните компании използват годините на автомобила, като критерий за определяне на тарифното число. Съответно по-старите автомобили се таксуват с по-високи тарифни числа. В повечето компании има минимална задължителна премия за леки автомобили.

Клауза Частично каско включва следните рискове: всички рискове от минималната клауза и случайно падане на летателни апарати или други тела върху МПС; сблъскване с или удар от МПС и/или други физически тела, в това число и ПТП, съгл. Закона за движение по пътищата; внезапно отваряне на капак или врата на МПС по време на движение, ако това не е възникнало поради невнимение или небрежност на застрахования. Тарифите за този вид клауза варират от 3.7% до 6% от цената на автомобила. Например за автомобил на стойност 50 000 лв. Цената на застраховка Автокаско може да е 1850 лв., докато за автомобил на стойност 5 000 лв. Цената ще е 300 лв.

Клауза Разширено каско включва следните рискове: всички рискове по частично каско и причинени повреди но МПС от трети лица черз механично въздействие (удар с твърд предмет, надраскване, умишлено преобръщане на МПС),заливане с химически активни вещества,палеж и взривяване. Тарифите за този вид клауза са от 4% до 7% от цената на автомобила.

Най-често използваната клауза е Пълното каско, което покрива рисковете от Разширеното каско и кражба на цялото МПС, кражба на трайно монтирано в МПС аудио, радио и др. подобно оборудване, грабеж на цяло МПС. При този вид застраховка Автокаско тарифните числа са най-високи като варират от 4.5% до 8.5% от цената на автомобила.

Разбира се към тези основни тарифи има завишения на цените на застраховка Автокаско в зависимост от това дали автомобила се използва като такси, под наем, учебен, превозва опасни товари, за участия в състезания, тренировки, изпитания.

Застрахованите имат и предложени бонуси от някои компании при подновяване на полица без щети, при застраховане на голям брой автомобили на един и същ собственик, при еднократно плащане на премията и други.

Автокаско онлайн

  • Сравнявате цените на всички застрахователни компании
  • Получавате най-добрите оферти за автокаско на посочен от Вас Е-мейл адрес
  • При желание от Ваша страна получавате полица на посочен от вас адрес в цялата страна, като доставката е изцяло за наша сметка

Последни Новини

Поскъпва или поевтинява Гражданска отговорност?

Задължителната застраховка не поскъпна, както се говореше дълго време, а напротив – поевтиня. Дали непредвидими пазарни процеси опровергаха прогнозата, или става дума за дезинформация?

БулИнс нови цени по гражданска отговорност

От 07.11.2012 г Бул Инс пуснаха нова тарифа по гражданска отговорност. Новото е, че компанията вкара трети регион при тарифирането и отстъпка за МПС над 15 годин.

Отстъпки за държавни служители по гражданска отговорност

Отстъпки по застраховка гражданска отговорност за учители, доктори, медицински сестри, военни, полицаи, служители в кметства, служители в общинска администрация, служители в областна администрация, служители в министерства, служители в държавни фирми, други държавни служители.

Гражданска отговорност Електронна полица

От 27.07.2011 официално се издават само електронни полици "Гражданска отговорност" на МПС.

Отпадат стикерите за гражданска отговорност

Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред прие на първо четене промените в Кодекса за застраховането, а именно - да отпаднат стикерите към застраховка "Гражданска отговорност".

Гражданска отговорност ще се прави еднократно

Задължителната едногодишна застраховка Гражданска отговорност ще се прави еднократно.

Стартира Електронна полица за Гражданска отговорност

Информационната система през която ще се издават полици по Гражданска отговорност ще стартира на 01.06.2011г

Нова информационна система за Гражданска отговорност

Нова информационна система ще следи за водачи без задължителната застраховка Гражданска отговорност.

От 1 юни стартира Електронна полица за Гражданска отговорност

Системата за електронна полица за задължителна застраховка Гражданска отговорност трябва да заработи от 1 юни.

ХДИ с нова тарифа по Гражданска отговорност

ХДИ Застраховане е с нова тарифа по гражданска отговорност от 12 май .